Go Back
+ servings
Udskriv

Rosmarin Kylling som at smage syden

Stor økologisk kylling med masser af rosmarin og oliven gør denne til en utrolig lækker opskrift.
Ret Italiensk
Køkken Kylling
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Rosmarin kylling

  • 1 kylling
  • 1 - 2 dl. sorte udstenede oliven
  • 5 rosmarin kviste
  • 4 fed hvidløg
  • Saften fra 1 citron
  • ½ chorizopølse
  • 1 dl. olivenolie

Risotto

  • 3 dl. arborioris risottoris
  • 1 løg skåret i tern
  • 1 fed hvidløg skåret i tern
  • 1 dl. hvidvin
  • 5 - 6 dl. hønsefond
  • ½ chorizopølse skåret i tern
  • 30 g god gorgonzola
  • 2 spsk. revet parmesanost

Hønsesauce

Sådan gør du

Rosmarin Kylling

  • Kyllingen kan både tilberedes i ovnen eller på grillen ved samme temperatur og tid.
  • Rens kyllingen indvendig for blodrester og tør den godt.
  • Fjern nålene fra 3 af rosmarin kvistene, som hakkes fint, og derefter blandes med olivenolien, citronsaften og et presset fed hvidløg.
  • Smør kyllingen på alle sider med marinaden.
  • Drys dernæst kyllingen med salt indvendig og udvendig.
  • Skær chorizoen i skiver, som kommes ind i kyllingen sammen med oliven, tørrede tomater og de resterende rosmarinkviste.
  • Sæt dernæst kyllingen på grillen eller i ovnen.
  • Den skal tilberedes ved 180 – 200 grader i ca. 50 minutter, eller indtil brystkødet er 70 grader.

Risotto

  • Varm fonden op. Sauter løg og hvidløg i olie ved svag varme til de er gennemsigtige.
  • Tilsæt arborio risene og rør rundt indtil de har opsuget fedtstoffet og er klare.
  • Tilsæt hvidvinen, og lad alkoholen fordampe.
  • Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. ½ dl samtidig med der røres.
  • Lad nu risene opsuge fonden, uden der røres. Tilsæt igen mere fond osv. Efter ca. 15 – 20 minutter er risene møre eller al dente, men smag på dem inden du stopper med, at hælde mere fond i. Risene skal have cremet konsistens, uden at blive klæg.
  • Rør nu gorgonzola, parmesan og chorizo ternene i og server.

Hønsesauce

  • Varm hønsefonden op, og tilsæt piskefløde og smør, hvorefter den skummes op vha. en stavblender.