Go Back
+ servings
Udskriv

Friterede østers

En fabelagtig lille forret med friterede østers og den bedste sauce tartare til.
Ret Appetizer, Forret, Skaldyr, Fisk
Køkken Dansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 6 - 8 østers
  • 2 dl. mel
  • 1 æg
  • 2 dl. panko rasp eller almindeligt rasp
  • Neutral olie til stegning
  • Sauce Tartare

Sådan gør du

  • Åbn østersene med en østerskniv, men pas på da det i værste fald ender med besøg på den lokale skadestue. Sørg for, at bruge et viskestykke til, at holde om østersen. Læg den med den flade side opad. Stik kniven ind i revnen ved den spidse ende af østersen og vrid den fra side til side. Stik den længere ind og løft skallen af, og skær østersen fri, som lægges i en skål. Rens skallerne godt med en hård børste, og kog dernæst i 30 minutter.
  • Kom ægget i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel. Kom 1 cm olie i en dyb pande, som varmes op. I mellemtiden vendes østersene først i mel, dernæst i æg og til sidst i panko rasp. Friter dem gyldne i den varme olie, hvor de ofte vendes. Skru ned for varmen til middel for, at de ikke bliver for mørke.

Noter

Server de friterede østers i deres egne skaller med Sauce Tartare til. En nem og lækker lille appetizer eller forret.