Go Back
+ servings
Udskriv

Hornfisk og hollandaisesauce

Frisk Hornfisk Jeg har valgt at gøre denne opskrift mere nem ved, at kombinere hornfisken med nye grønne og hvide asparges
Ret Opskrift, Fisk, Sauce, Grøntsager
Køkken Dansk
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

Hornfisk:

  • 1 – 2 hornfisk
  • Rugmel
  • 1 bundt hvide asparges
  • 1 bundt grønne asparges
  • Smør
  • Salt

Hollandaisesauce:

  • 250 g klaret smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 fint hakket skalotteløg
  • Safte fra ca. ½ – 1 citron
  • Salt
  • Sifonflaske kan sagtens udelades
  • 2 stk. N20 patroner

Sådan gør du

Hollandaisesauce:

  • Smelt smørret over svag varme indtil vallen ligger nederst i gryden, som en hvid masse. Det øverste er det klarede smør, som skal bruges til saucen.
  • Hak skalotteløget og kom det i en gryde med hvidvinen. Reducer det til en 1/3, hvorefter det køles ned.
  • Pisk æggeblommerne sammen med ½ spsk. vand og vineddiken, indtil det skummer godt.
  • Hæld den varme klarede smør i, men meget lidt af gangen og gerne i en tynd stråle, mens der fortsat piskes rigtig godt.
  • Når saucen har den rette konsistens hældes den på en sifonflaske. (Har du ikke en sifonflaske springer du det bare over og bruger hollandaisesaucen som den er).
  • Skyd sifonflasken med to N20 patroner og ryst den godt i et par minutter. Du kan holde den lun i et vandbad, hvor vandet IKKE må overstige 58 grader.
  • Ved servering rystes flasken igen godt igennem og du kan nu skyde skummende hollandaise på aspargeserne.

Hornfisk og asparges:

  • Del de hele hornfiskefileter og halver dem.
  • Drys dem med lidt salt 2 timer før tilberedning.
  • Ved tilberedning vendes de i rugmel og steges på en pande med rigeligt smør i ca. 3 minutter på hver side.

Grønne og hvide asparges:

  • Knæk bunden af de grønne aspargeser. De hvide skrælles fra toppen og ned mod bunden, hvorefter bunden skæres af.
  • Damp både de grønne og hvide i en gryde vand med smør og salt i 3 minutter.