Go Back
+ servings
Udskriv

Ceviche med stenbiderrogn og avocado

Smag det sydamerikanske køkken med en skøn nem og frisk ret som ceviche, der kan bruges som en hurtig forret.
Ret Opskrift, Fisk, Forret
Køkken Sydamerikansk
Keyword Torsk, Avocado
Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 150 - 200 g torskefilet
  • 100 g stenbiderrogn
  • 1 avocado
  • Saften fra ½ blodgrape
  • Saften fra 1 lime
  • 1 passionsfrugt
  • Frisk koriander
  • Frisk brøndkarse
  • Frisk skåret chili
  • Salt

Sådan gør du

  • Sørg for, at torsken er fri for ben. Skær dernæst fileten ud i papirs tynde skiver, som nemmest gøres ved, at skære den på skrå.
  • Pres blodgrapen og limen og bland saften sammen.
  • Skær passionsfrugten over og fjern kødet, som stilles til side.
  • Del avocadoen og fjern stenen. Tag kødet ud med en ske og skær det i tynde skiver, som drysses med lidt lime saft.
  • Pluk korianderen så du får hele blade, er de for store deles de. Det samme gøres med brøndkarsen. Chilien skæres i meget tynde skiver.

Anretning

  • Anret retten ved, at placere avocado skiverne midt på tallerkenen, så de danner en firkant.
  • Læg torskeskiverne ovenpå, så de næsten dækker avocadoen.
  • Drys grape- og limesaften over fisken, som stilles til side i ca. 5 minutter.
  • Hvis du ønsker fisken mere tilberedt kan du efter den er skåret i skiver vendes i grape- og limesaften.
  • Til sidst anrettes med de resterende ingredienser, koriander, brøndkarse, passionfrugt, masser af stenbiderrogn og evt. chili.

Noter

Sørg for at fisken man køber er frisk.