Go Back
+ servings
Udskriv

Fiskeburger

En burger kan ind i mellem godt være lidt sund.
Ret Fisk, Hovedret, Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Fisk, Burger, Salat, Fiskeburger
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Ovn Pommes Frites

  • 1 pose bagekartofler
  • 2 dl eddike
  • flagesalt

Fisken

  • 4 stk havkatfileter, havtaskefileter el.lign. fiskeart af ca. 100 – 125 g. stykket
  • 1 stout øl
  • 1 sprødt salathoved som f.eks. julesalat, radicchio eller andet efter ens smag
  • 1 glas store kapers
  • syltede rødløg
  • 4 burgerboller

Dressing

  • 1 bundt frisk dild
  • 1 dl 18 % creme fraiche
  • 2 dl youghurt
  • 1 -2 spsk røget paprika
  • Lidt citronsaft
  • Salt

Aioli

Sådan gør du

Ovn Pommes Frites

  • Skræl kartoflerne som skæres i tykke pommes frites stænger.
  • Kog dem møre i rigeligt vand og eddiken. Undlad at tilsætte salt.
  • Når kartoflerne er kogt færdige dampes de af. Køl dem dernæst ned i køleskabet.
  • Vend dem i olie og bag dem sprøde i ovnen ved 180 grader i ca. 30 – 40 minutter eller indtil de har fået farve.
  • Drys dem med flagesalt inden servering.

Fisken

  • Drys havtaskefileterne fint salt 60 minutter inden tilberedning.
  • Efter 30 minutter tørres saltet af, og de pensles med rigeligt øl som trækker ind i kødet de næste 30 minutter.
  • Dernæst grilles eller steges de på panden i 4 – 5 minutter på hver side, hvorefter de hviler i 4 minutter.

Dressing

  • Bland alle ingredienser og smag til med røget paprika, citronsaft og salt.

Aioli

  • Bland mayonnaise og hvidløg med hinanden og smag til med salt.

Anretning

  • Saml burgeren ved, at opvarme burgerbollerne, smør lidt mayonnaise på bunden, lidt salat, fileten, dressing, store kapers, tyndt skivede syltede agurker og syltede rødløg og øverste låg på.

Noter

Server nogle hjemmelavede pommes frites til.