Go Back
+ servings
Udskriv

Stenbiderrogn og flamberet Kammusling

Stenbiderrogn med hummer og avocadocreme er en enkelt og skøn forret.
Ret Fisk, Skaldyr, Forret, Opskrift
Køkken Dansk
Keyword Stenbiderrogn, Avocado, Hummer, Forret
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 2 store kammuslinger
  • ½ dl. god rom
  • 2 hummer kløer eller en hel hummer
  • 2 spsk. stenbiderrogn
  • 1 avocado
  • 2 spsk. havtornsaft eller citronsaft
  • 2 spsk. hele havtorn
  • Frisk dild
  • Frisk koriander
  • Frisk fennikel toppe
  • 2 runde radiser

Sådan gør du

  • Start med, at drysse kammuslingerne med salt og sukker og stil dem på køl i 2 timer. Tag dem ud 20 minutter inden tilberedning.
  • Skær radiserne ud i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern og læg dem i isvand.
  • Skær avocadoen over og fjern stenen.
  • Tag kødet ud af avocadoskrællen med en ske.
  • Del den ene halve avocado, som skæres i tynde skiver. Hæld lidt lime over for, at de ikke tager farve.
  • Resten af avocadoen blendes i en minihakker eller blender, hvor havtornsaften tilsættes sammen med lidt salt. Avocadocremen skal være helt glat og flot.
  • Hvis du bruger en hel hummer, skæres den midt over. Bræk halen af og bank kløerne så skallen går itu. Fjern forsigtig skallerne og tag kloen ud.
  • Den halve hummerhale ristes ved 3/4 varme i smør på en pande med kødsiden nedad. Den er færdig efter ca. 4 - 5 minutter.
  • Hummerkløerne ristes ligeledes på panden.
  • Kammuslingerne ristes i smør ved høj varme, når de har fået maksimalt 1 minut på hver side tages panden af varmen og rommen og havtornene hældes udover over kammuslingerne, som antændes. HUSK, IKKE at gøre det under en tændt emhætte. Når flammerne er døde anrettes retten.