Go Back
+ servings
Udskriv

Tzatziki Nem og utrollig lækker opskrift

Ret Tilbehør, Salat, Opskrift
Køkken Græsk
Keyword Tzatziki, Youghurt, Tilbehør, Grækenland
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 minute
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 2 - 3 dl. græsk youghurt 2 % eller 10 % eller skyr
  • 1 presset fed hvidløg
  • 1 - 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. god balsamicoeddike
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl og riv agurken på et rivejern.
  • Pres så meget væde ud af den revne agurk, som dernæst blandes med ½ tsk. salt og kommes i en sigte.
  • Læg noget tungt over den revne agurk, som nu skal ligge i en times tid for, at få så meget væde presset ud som muligt.
  • Bland dernæst yoghurten i den revne agurk lidt af gangen indtil den ønskede konsistens er opnået. Rør til sidst det pressede hvidløg, olivenolien og balsamicoeddiken i yoghurten og smag til med evt. yderligere salt og peber.
  • Tzatzikien kan holde sig 3 - 4 dage i køleskabet.

Noter

Tzatziki kan holde sig en lille uge i køleskabet.