Go Back
+ servings
Udskriv

Fiskefrikadeller Den nemmeste opskrift

Med den nemmeste opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller og remoulade bliver det ikke bedre.
Ret Fisk, Hovedret, Frokost, Opskrift
Køkken Dansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Fiskefrikadeller

  • 1 kg fileter eller fars af Torsk sej, kuller eller laks.
  • 4 spsk. hvedemel.
  • 4 æg.
  • 4 - 6 dl. fløde.
  • 2 revet løg.
  • 2 spsk. fint hakket persille.
  • Salt og peber.

Remoulade

  • 4 spsk. god mayonnaise evt. hjemmelavet.
  • 2 - 3 spsk. Piccalilly.
  • 1 spsk. groft hakket cornichoner.
  • 1 spsk. groft hakket kapers.
  • 1 tsk. karrypulver som f.eks. Cp44.

Sådan gør du

Remoulade

  • Bland alle ingredienserne sammen og smag til med ekstra karrypulver.

Fiskefrikadeller

  • Skær fiskefileterne i mindre stykker, som enten hakkes meget fint eller køres i en foodprocessor. Rør først mel, æg, løg, og persille i farsen. Kom dernæst fløden i lidt af gangen indtil konsistensen er lind, men ikke for tynd. Lad farsen stå i en times tid.
  • Opvarm en pande og kom en pæn klat stegemargarine eller klaret smør på panden.
  • Fyld et glas op med vand, hvori en spiseske dyppes, hvorefter man tager en skefuld fars og former farsen med skeen.
  • Steg nu den formede fiskefars på panden ved middel varme.
  • Vend dem jævnligt. Lad dem få ca. 5 - 7 minutter på hver side. Selvfølgelig afhængig af størrelsen.

Noter

Fiskefrikadeller er utrolig nemme, at arbejde med at kan holde sig en lille uge i køleskabet eller fryses til en anden god gang.