Go Back
+ servings
Udskriv

Opskrift Hvid Gløgg

Hvad er julen uden gløgg? Ikke en rigtig jul? Den hjemmelavede gløgg som i denne opskrift er hvid har en dejlig smag af hyldeblomst kan også være uden alkohol.
Ret Opskrift, Drikkevarer, Vin og Spiritus
Køkken Dansk
Keyword Gløgg, Vin, Jul, Hvidvin,
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 liter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 fl. hvidvin
  • 2 dl. hyldeblomstsaft
  • 2 dl. hvid rom helst en af de bedre
  • 2 usprøjtede citroner skåret i skiver
  • 75 g rørsukker
  • 6 - 8 hele kardemommekapsler
  • 2 kanelstænger
  • 1 stk. tørret ingefær
  • 5 sorte peberkorn
  • 5 nelliker
  • 1 stjerneanis

Sådan gør du

  • Hæld hyldeblomstsaft, rørsukker og krydderier i en gryde, som koges op og dernæst simrer under låg i 15 minutter.
  • Tilsæt dernæst hvidvinen, som varmes op. Pas på det ikke koger, da alkoholen vil fordampe.
  • Tilsæt til sidst rom, som også varmes op.
  • Lad gløggen trække et par dage med krydderierne i for at den får mere smag.
  • Tag citronskiverne op når den har trukket.

Noter

Laver man en stor portion kan det uden problemer holde sig til året efter.