Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Saltede mandler
Saltede mandler er en super lækker snack du kan bruge når du får gæster eller bare når det skal hygges lidt.
Ret
Opskrift, Appetizer, Tilbehør
Køkken
Dansk
Keyword
Mandler, Salt, Saltede mandler, Snack
Forb. tid
10
minutter
Tilb. tid
30
minutter
Samlet tid
40
minutter
Antal
200
gram
Forfatter
Søren
Ingredienser
Saltede mandler
200
g.
mandler med skind
3½
spsk
fransk havsalt
eller groft salt
2
dl.
vand
Mandler med røget paprika
200
g.
mandler med skind
3½
spsk
fransk havsalt
eller groft salt
2
dl.
vand
1½
spsk
spansk røget paprika
kan købet i specialbutikker
Sådan gør du
Kog vandet med saltet i til saltet er opløst.
Tilsæt mandlerne og lad det koge op igen.
Hvis det er paprika mandler tilsættes paprikaen efter, at saltet er opløst.
Tag gryden af varmen og lad det stå med låg på i 15 minutter.
Si derefter vandet fra og hæld mandlerne ud på en bageplade.
Sæt dem i ovnen i 20 minutter ved 150 grader.
Tjek dem undervejs.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af inden du begynder at spise af dem.
Noter
Saltede mandler kan holde sig i 1 - 2 uger i en lufttæt beholder. Men husk, at de skal være kølet helt ned inden de kommes i en beholder.