Go Back
+ servings
Udskriv

Rodfrugtsuppe

Rodfrugtsuppe er en perfekt og billig måde, at tilberede en super lækker suppe på, som endda næsten passer sig selv.
Ret Suppe, Hovedret, Forret, Rodfrugter,
Køkken Dansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 250 g. persillerødder
  • 250 g. pastinak
  • 250 g. knoldselleri
  • 250 g. gulerødder
  • 150 g. kartofler
  • l. hønsefond
  • ½ dl. soyasauce
  • Evt. 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. fløde
  • 1 bouquet garni af timian laurbærblad, rosmarin
  • Evt. frisk koriander
  • Olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne, og fjern skallen fra løg og hvidløg. Skær rodfrugter, hvidløg og løg i mindre stykker.
  • Sæt en stor gryde over blusset ved middel varme.
  • Kom en sjat olie i gryden og sauter rodfrugter, hvidløg og løg i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt op.
  • Hæld hønsefond og soyasauce ved sammen med bouquet garni og lad det småsimre i ca. 45 minutter.
  • Tag bouquet garni op af gryden, og blend massen enten med en stavblender i gryden eller ved, at hælde det op i en blender. Nemmest er med en stavblender.
  • Smag til med fløde, salt og peber, og lad evt. suppen småsimre en times tid endnu med bouquet garni i.
  • Ved servering kan man drysse friske koriander blade over suppen, og f.eks. serverer rejer til, der bare kommes i suppen eller som tilbehør.

Noter

Som rigtig mange andre supper, bliver de kun bedre af, at stå til næste dag.