Go Back
+ servings
Udskriv

Hokkaidosuppe Nem og lækker opskrift

Hokkaidosuppe er en vidunderlig hurtig og nem suppe at lave og smager fantastisk. I denne opskrift er der brugt lækker ristet skinke og andet skønt toppings.
Ret Suppe, Grøntsager, Hovedret, Svinekød
Køkken Amerikansk
Keyword Hokkaidosuppe, Hokkaido, Suppe
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 Hokkaido af ca. 1 kg
  • 1/4 kvart groftskåret knoldselleri
  • 3 stk. skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. Chili
  • 1 hakket frisk ingefær af ca. 2 x 2 cm
  • Frisk hakket timian
  • Frisk hakket koriander
  • 1 liter grøntsagsfond eller hønsefond
  • Olivenolie
  • 10 skiver fanøskinke eller bacon

Sådan gør du

  • Hokkaidoen vaskes og skæres over.
  • Fjern kernerne med en ske, hvorefter den skæres i grove tern. Lad skrællen side på, da den afgiver smag og er sund.
  • Skræl knoldselleriet som skæres i grove tern.
  • Fjern skallen fra løgene, hvidløgsfedene og skræl ingefæren.
  • Skær løg, hvidløgsfed og ingefær i små tern.
  • Flæk chilien og fjerne kernerne såfremt man ønsker en mildere styrke og skær den dernæst i små tern.
  • Svits løg, hvidløg, ingefær og chili i olivenolie i ca. 3 minutter ved middel varme.
  • Tilsæt hokkaido og knoldselleri, lad det sautere i 5 minutter, hvorefter vand og fond hældes ved.
  • Det hele skal simre ved svag varme i en time, hvorefter det blendes med en stavblender.
  • Smag til med timian, salt og peber og tilsæt evt lidt vand for, at gøre den lidt tyndere.
  • Skær fanøskinken eller baconen i tern.
  • Svits fanøskinken eller bacon i lidt olie på en pande.
  • Server suppen med den sprøde Fanøskinke, frisk hakket koriander og creme fraiche eller skyr til.

Noter

Hokkaidosuppe kan man nemt tilberede dagen eller to dage for inden, og den kan også holde sig over flere dage i køleskabet.
Tilbehøret til den kan man selv varierer lige fra sprød skinke, bacon til rejer eller stegt kylling.