Go Back
+ servings
Udskriv

Ramsløg Mayonnaise

Ramsløg giver en dejlig let hvid- og purløgssmag til en mayonnaise.
Ret Tilbehør, Urter, Opskrift
Køkken Dansk/Fransk
Keyword Mayonnaise, Aioli, Ramsløg, Tilbehør, Majonæse
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 2 æggeblommer.
  • 1 tsk sennep.
  • Ca. 1 dl. Neutral olie raps olie.
  • Ca. 1½ dl. Ramsløg olie.
  • 6 - 8 ramsløg blade.
  • Saften fra ¼ - ½ citron.
  • Salt og peber.

Sådan gør du

  • Sørg først for, at alle ingredienser har stuetemperatur, når mayonnaisen skal tilberedes, da den ellers kan skille.
  • Kom æggeblommer og sennep i en skål, som piskes indtil massen begynder, at tykne og skumme.
  • Hæld nu et par dråber neutral olie i, mens der fortsat piskes. Hæld yderligere lidt olie i. Nu kan der hældes en tynd stråle olie i, mens der piskes.
  • Når der er hældt ca. 1 dl. neutral olie i, hældes ca. 1½ dl. ramsløg olie i til sidst. Igen en tynd stråle af gangen.
  • Smag til og kom evt. lidt mere neutral, eller ramsløg olie i for den ønskede tykkelse af mayonnaisen.
  • Smag til med citronsaften, salt og peber.
  • Til sidst kommes frisk hakket ramsløg i mayonnaisen.

Noter

Ramsløg mayonnise kan holde sig i køleskabet i ca. en uge.