Go Back
+ servings
Udskriv

Fransk Løgsuppe En skøn klassiker

Fransk løgsuppe en skøn fransk klassisk ret på løgsuppe som med ostebrød gør den til en vidunderlig suppe der passer perfekt til en småkold dag.
Ret Opskrift, Hovedret, Forret, Suppe, Grøntsager
Køkken Fransk
Keyword Løgsuppe, Løg, Karamelliserede løg
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 45 minutter
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • kg Løg
  • 50 g Smør
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 dl. hvidvin
  • ½ dl. tør sherry
  • 2 l. Hønsefond eller vand
  • 1 laurbærblad
  • Kviste timian
  • 2 hele allehånde
  • 10 peberkorn
  • 4 skiver hvidt brød
  • Gruyére ost eller Emmentaler

Sådan gør du

  • Skræl løgene som halveres dem og skæres dem i tynde skiver enten med en god kniv eller på et mandolinjern.
  • Varm en gryde op ved middelsvag varme, olie og smørret kommes i.
  • Dernæst kommes løgene ned til det smeltede smør og olie, hvor de skal karamellliseres, hvilket tager 45 - 60 minutter. HUSK ofte at røre i løgene da de ellers kan brænde på.
  • Når løgene er karamelliserede dvs. brune drysses melet over løgene og lader det trække ind i løgene.
  • Hæld dernæst hvidvin og shery i, og lad det stå i 1 minut, hvorefter fonden hældes ved.
  • Put laurbærblad, timian, peberkorn og allehånde i et tefilter eller gaze, som kommes i suppen.
  • Lad suppen simre i 30 minutter, hvorefter tefileteret fjernes.
  • Skær brødene i skiver af 1½ cm. Man kan også udstikke dem med en rund form. Rist brødene hårdt.
  • Riv Gruyère osten, som kommes på brødskiverne. Sæt brødene i ovnen ved 250 grader indtil osten er smeltet.
  • Hæld suppen i skåle til de er 3/4 fyldt, læg ostebrødene ovenpå suppen som serveres.
  • Man kan i stedet riste brødene hvor osten kommes på og dernæst placeres ovenpå suppen, som kommes i ovenen indtil osten er smeltet.

Noter

Hvis man laver løgsuppen dagen inden bliver den endnu mere intens og kraftig i smagen, hvilket jeg vil anbefale at man prøver.
Skal man serverer den til gæster gør det forberedelserne nemmere ved at suppen kan tilberedes dagen inden.