Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
Basilikum Pesto
Basilikum pesto er nem og tager ikke alverdens tid, at tilberede. Samtidig smager det forrygende til mange forskellige retter.
Ret
Pesto, Syltning, Tilbehør
Køkken
Italiensk
Keyword
Pesto, Basilikum, Tilbehør, Urter
Forb. tid
10
minutter
Tilb. tid
10
minutter
Antal
8
dl.
Forfatter
Søren
Ingredienser
4
dl.
friske basilikumblade
4
hvidløgsfed
1 – 2
dl.
ristede pinjekerner
2
dl.
revet parmesan ost
1
dl.
revet romano ost
2
dl.
oliven olie
Salt og peber
Sådan gør du
Blend alle ingredienser. Såfremt pestoen er meget tyk kan du med fordel hælde mere olivenolie ved.
Kom pestoen i skoldede glas, som efterfølgende er skyllet i Atamon eller vodka.
Hæld ca. ½ cm olivenolie ovenpå pestoen, når det er kommet på glas. Dette præservere pestoen.
Stil glassene på køl, hvor de kan holde sig i 3/4 - 1 år.
Noter
Man kan f.eks. bruge pestoen til brød, vendt i kartofler, pasta eller salater.