Go Back
+ servings
Udskriv

Basilikum Pesto

Basilikum pesto er nem og tager ikke alverdens tid, at tilberede. Samtidig smager det forrygende til mange forskellige retter.

Ret Pesto, Syltning, Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword Pesto, Basilikum, Tilbehør, Urter
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 8 dl.
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 4 dl. friske basilikumblade
  • 4 hvidløgsfed
  • 1 – 2 dl. ristede pinjekerner
  • 2 dl. revet parmesan ost
  • 1 dl. revet romano ost
  • 2 dl. oliven olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienser. Såfremt pestoen er meget tyk kan du med fordel hælde mere olivenolie ved.
  • Kom pestoen i skoldede glas, som efterfølgende er skyllet i Atamon eller vodka.
  • Hæld ca. ½ cm olivenolie ovenpå pestoen, når det er kommet på glas. Dette præservere pestoen.
  • Stil glassene på køl, hvor de kan holde sig i 3/4 - 1 år.

Noter

Man kan f.eks. bruge pestoen til brød, vendt i kartofler, pasta eller salater.