Go Back
+ servings
Udskriv

Vildtfond

Vildtfond kan lavet på mange forskellige slags skrog af vildt.
Ret Fond, Saucer
Køkken Fransk
Keyword Fond, Vildt, Saucer, Supper, Bouillon
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 4 timer
Samlet tid 4 timer 20 minutter
Antal 2 Liter
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 kg vildtkrog
  • 1 løg i tern
  • 1/4 knoldselleri i tern
  • 1 gulerod i skiver
  • ½ porre skåret i skiver
  • 5 sorte peberkorn
  • 2 hele nelliker
  • 3 hele enebær
  • 2 laurbærblade
  • 1 stor tomat skåret i tern
  • 1 spsk. tomatpuré
  • liter vand
  • 1/4 flaske rødvin
  • ½ liter kalvefond kan udelades

Sådan gør du

  • Brun vildtskroget i ovnen ved 200 g i ca. 30 minutter, indtil fedtet er stegt af og skroget mørkt.
  • Rist grøntsagerne i en gryde ved høj varme, kom skroget ved.
  • Tilsæt rødvin og lad det fordampe, kom vand og fond i sammen med krydderierne.
  • Lad fonden simre i minimum 4 timer under låg ved svag varme, hvorefter den tages af varmen og trækker i 1 time eller til dagen efter.
  • Sigt fonden, kog den op og afskum fonden.
  • Kog den yderligere ned efter behov.

Noter

Frys f.eks. fonden i små poser, så har man lidt fond til en god sauce.