Go Back
+ servings
Udskriv

BulgurSalat

Bulgursalat er en utrolig lækker og nem måde, at lave meget sund tilbehør. Tabouleh stammer fra mellemøsten og passer godt til mange kødretter.

Ret Salat, Tilbehør, Ris
Køkken Mellemøstlig, Marokkansk, Arabisk
Keyword Tabouleh, Salat, Marokkansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • dl. Bulgur
  • 5 dl. Grøntsagsfond
  • 1 rød peber
  • 1 gul peber
  • 1 pose edamame bønner
  • 1 rødløg skåret i tern.
  • ½ dl. Frisk koriander eller persille
  • Ca. 2 spsk. Olivenolie
  • Saften fra ½ - 1 hel citron
  • Havsalt og peber

Sådan gør du

  • Sæt en gryde over med hønsefonden som koges op. Tilsæt bulguren og kog den i ca. 20 minutter under låg ved lav varme.
  • Si evt. den overskydende væde fra.
  • Sæt bulguren på køl.
  • Tø edamame bønnerne op, såfremt de er frosne. Evt. kan man overhælde dem med varmt varm.
  • Skær begge peber i tern.
  • Når bulguren er kølet ned kommes den i en skål, hvori løg, edamame bønner og peber vendes i den.
  • Drys olivenolie og citronsaft og vend det i bulgursalaten sammen med frisk korianderblade eller persille.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Du kan gemme salaten i ca. 4 dage i køleskabet inden den bliver kedelig.
Nogle af de retter en bulgursalat / tabouleh passer godt til er f.eks. Lammekølle, Marokkansk lammetagine, Glaseret kylling eller det man selv synes passer tid det.