Go Back
+ servings
Rød karry opskrift
Udskriv

Kylling i rød thai karry

Rød karry er en vidunderlig og skøn thairet, der både kan være vild stærk og ligeså utrolig aromatisk og velsmagende. Smagen sprænger nærmest i munden på en.
Ret Kylling, fjerkræ, gryderet, karryret, risret
Køkken Thailand
Keyword Karry, Thai, Rød Karry, Risret
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 2
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Rød Karrypaste

  • 1 tsk. hele kommenfrø
  • 2 tsk. hele korianderfrø
  • 1 tsk. hvide peberkorn
  • 6 – 8 røde chillier f.eks. birds eye og gerne tørrede.
  • 2 tsk. galangarod fint hakket
  • 2 -3 stk. citrongræs fint hakket
  • 2 tsk. økologisk limeskal
  • 2 skalotte løg fint hakket
  • 6 fed hvidløg fint hakket
  • 1 tsk. rejepaste

Karry retten

  • 300 g. kyllingebryst eller lår
  • 1 l. kokosmælk eller 3 ds. kokosmælk
  • 1 dl. kondenseret mælk eller fløde
  • 5 stk. kaffirlimeblade
  • 3 - 4 spsk. fiskesauce
  • 1 dl. basilikum blade gerne thailandske
  • 400 g. grøntsager som broccoli gulerødder, pebersnacks, sukkerærter eller andre.

Sådan gør du

Rød Karrypaste

  • Varm en pande op ved middelsvag varme og rist kommenfrø, korianderfrø og peberkorn indtil køkkenet begynder, at dufte af krydderier, ca. 5 minutter.
  • Pulveriser dem i en morter eller blender.
  • Bland de øvrige ingredienser sammen med de mortede krydderier, og blend det hele til en fin masse.

Karry retten

  • Kom kokosmælk, kondenseret mælk eller fløde i en gryde med den røde karrypaste, limeblade og basilikumblade, og kog det langsomt op.
  • Kyllingebrysterne skæres i mundrette tern, og brunes kort på en pande, hvorefter de kommes i saucen, og færdigtilberedes i ca. 15 minutter.
  • Grøntsagerne skæres f.eks. i mindre stykker eller på langs som ved gulerødder og tilsættes til saucen.
  • Smag retten til med fiskesauce.
  • Server retten med sesamris og kimchi.

Noter

Har du ikke mulighed for, at komme i nærheden af alle ingredienserne kan du snyde ved, at købe en rød karry paste.