Go Back
+ servings
Udskriv

Hummer på asparges risotto

Denne italiensk inspireret forret kombinerer både grønne og hvide asparges med hummer og sæsonens ramsløg.
Ret Forret, Skaldyr, Ris, Risotto, Ramsløg, Hummer,
Køkken Italiensk
Keyword Hummer, Fisk, Risotto, Skaldyr,
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 hummere
  • 2 dl. arborio ris
  • 5 – 6 dl. grøntsagsfond
  • 1 bladselleri
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 6 – 8 fint hakkede ramsløgsblade
  • 4 hvide asparges
  • 4 grønne asparges
  • 2 dl. Vesterhavsost
  • Smør

Sådan gør du

  • Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Skær enderne af.
  • Knæk de grønne asparges nederst, hvor de knækker naturligt.
  • Skær aspargeserne på skrå i stykker af 2 – 3 cm, og blancher dem dernæst i kogende vand i 2 minutter, hvorefter de tages op og sættes til side.
  • Del hummerne midt over, dvs. fra hovedet og til halen, såfremt de er for kogt.
  • Pil kødet ud af kløerne ved, at banke på kløerne med en kniv eller brug en saks til at klippe dem op. Man kan også bruge en hummersaks. Sørg for, at kødet kommer helt ud.
  • Inden risene er klar varmes hummeren op ved, at stege den ved middelvarme på en pande i smør.
  • Selve hummeren steges ved, at lægge med kødsiden ned af og kødet fra kløerne steges som de er. De skal have ca. 5 minutter. Pil dernæst kødet ud af hummerkroppen.
  • Varm grøntsagsfonden op.
  • Skær løg, hvidløg og bladselleri i mindre fine tern.
  • Varm en gryde op ved mellem varme, og hæld lidt olivenolie i.
  • Tilsæt løg, hvidløg og bladselleri og lad dem sautere indtil løgene er glasklare. De må ikke blive brunet.
  • Hæld dernæst risene i ved omrøring indtil de ligeledes er glasklare.
  • Hæld lidt grøntsagsfond i, rør rundt og lad det stå indtil risene har absorberet væden, og der igen hældes mere fond i. Bliv ved indtil risottoen har en lind og ikke for tyk konsistens. Det tager ca. 15 minutter.
  • Tilsæt aspargeserne et par minutter inden risottoen er klar så de får lidt varme.
  • Tilsæt til sidst revet ost, fint hakket ramsløg og 1 – 2 spsk. smør.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server i en skål med hummerne på toppen.

Noter

Man kan også bruge jomfruhummerhaler i stedet for en hel hummer.