Go Back
+ servings
Udskriv

Romesco sauce

Romesco sauce er en utrolig nem sauce, at tilberede og passer til alt, brød, grillede grøntsager, kød, kylling, fisk eller bare som dip til en skøn hygge aften.
Ret Sauce, Dip, Tilbehør
Køkken Spansk
Keyword Romesco Sauce, Sauce, Dip, Tilbehør
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 peberfrugter
  • 2 - 3 blommetomater
  • 80 g. mandler
  • 3 fed hvidløg.
  • ½ stk. rød chili.
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ dl sherry eddike kan erstattes af balsamico
  • 1 – 2 dl. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Sæt ovnen på grill og læg peberfrugterne i ovnen i 20 – 25 minutter, hvor de vendes efterhånden som siderne bliver sorte.
  • Læg dem derefter i en frostpose eller lufttæt beholder i 15 minutter.
  • Pil dernæst det forkullede skind af og fjern kernerne og skær i grove stykker. Tip: Skyl peberfrugterne under en rindende hane for, at befri dem for kerner.
  • Rist mandlerne ved svag varme på en pande. Pas på de ikke bliver sorte.
  • Skær tomaterne i tern og hvidløget i skiver.
  • Kom alle ingredienser, undtagen olivenolien i en blender, hvor de blendes.
  • Hæld nu langsomt olivenolien i romesco saucen mens den blendes. Tjek om saucen mangler mere olivenolie når halvdelen er hældt i.
  • Smag til med evt. mere sherry eddike, salt og peber.

Noter

Romesco sauce holder sig i ca. en uge i køleskabet og passer som sagt til rigtig mange retter og tilbehør.