Go Back
+ servings
Udskriv

Grillet Havkat med parmaskinke

Grillet havkat med parmaskinke rundt om, og fyldt med frisk bronzefennikel er en super lækker måde, at grille sin fisk på.
Ret Fisk, Hovedret, Asparges,, Grill
Køkken Dansk, Italiensk, Spansk
Keyword Grill, Havkat, Fisk,
Forb. tid 22 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 37 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 4 stk. havkat fileter
  • 4 stk parmaskinke
  • 1 buket bronzefennikel eller dild
  • Olivenolie
  • 400 - 500 g. nye små kartofler
  • Løvstikke kan udelades
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt hvide asparges
  • 2 stk. aubergine
  • Romesco sauce

Sådan gør du

  • Smør havkat fileterne med lidt olivenolie og drys dem med salt.
  • Grovhak bronzefennikelen og dæk oversiden af fileten med bronzefennikelen.
  • Vikl parmaskinken rundt om fileterne.
  • Vask kartoflerne, aspargeserne og auberginerne.
  • Knæk de grønne aspargeser ved roden.
  • Skræl de hvide aspargeser, og skær enderne af.
  • Auberginerne skæres i skiver.
  • Smør aspargeserne og aubergineskiverne med olie og drys dem med salt.
  • Kog en gryde op med vand med rigeligt salt og løvstikke i. Kom kartoflerne i og kog dem i 15 minutter. Hæld vandet fra.
  • Smør havkat fileterne med neutral olie, og gør det samme med grillristen.
  • Grill havkatfileterne over direkte varme i nogle sekunder, hvorefter de færdig grilles over indirekte i ca. 10 minutter. Brug en kødnål ved, at stikke den ned i midten af fileten, og dernæst på læben. Er nålen varm, ikke brændende er de færdige.
  • I mellemtiden grilles de grønne og hvide asparges i nogle minutter over direkte mens de hele tiden vendes.
  • Aspargesskiverne grilles ligeledes over direkte varme i nogle få minutter pr. side.
  • Læg grøntsagerne til side på grillen.
  • Server havkatfileterne og grøntsagerne med en utrolig spændende og smagfuld romesco sauce.

Noter

Romesco saucen kan tilberedes et par dage i forvejen, da den uden problemer holder mindst en uge i køleskabet, og kan bruges som sauce til andre retter.