Go Back
+ servings
Porre med bacon
Udskriv

Porre med Bacon og Vinaigrette

Elsker du også nye kogte porre, der smager af sommer? Så bliver du vild med denne porre opskrift.
Ret Salat, Tilbehør, Grøntsag, Bacon,
Køkken Dansk/Fransk
Keyword Porre, Tilbehør
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 - 4 porre
  • 5 - 6 skiver god røget bacon
  • 30 g. Pinjekerner
  • Vesterhavsost eller havgus
  • 1 spsk. Smør
  • 2 spsk. Hyldeblomsteddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 - 1,5 dl. Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en pande op til lav middelvarme, og rist pinjekernerne mens panden ind i mellem rystes. Pas på de ikke brænder på.
  • Hæld dem i en skål.
  • Skær baconen i mindre tern, som steges sprøde på panden. Hæld dem dernæst på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.
  • Skær det halve af den grønne top af porrerne og rens dem grundigt under rindende vand. Sørg for, at der ikke er snavs og jord mellem lamellerne. Del porrerne i tre dele.
  • Varm en gryde op med vand i og kom smørret, sammen med porrerne, som koges ved svag varme i 10 minutter.
  • I mellem tiden blandes dijonsennep og hyldeblomsteddike sammen i en skål.
  • Begynd, at hælde olivenolien i en tynd stråle mens der piskes. Blive ved indtil vinaigretten har den ønskede smag og konsistens.
  • Smag til med salt og peber.
  • Del porrerne på langs og placer dem i et fad, der hældes lidt vinaigrette over.
  • Drys dem med den sprøde bacon og pinjekerner.
  • Riv lidt ost over retten inden servering.

Noter

I stedet for hyldeblomst eddike kan du bruge citronsaft eller æbleeddike til vinaigretten.