Go Back
Udskriv

Teriyaki Sauce

Teriyaki sauce er en traiditionel Japansk sauce der bruges til, at pensle eller marinerer kød, fjerkræ eller fisk når det grilles, som er nem selv at lave.
Ret Saucer, Barbeque Sauce, Marinade
Køkken Japansk
Keyword Opskrift, Teriyaki, Sauce, Marinade, Grill, BBQ
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 8 minutter
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 7 spsk. Soya sauce
  • 7 spsk. mirin eddike
  • 7 spsk. Sake
  • 1 spsk. Sukker

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en gryde, som varmes indtil sukkeret er opløst.
  • Stil det dernæst til side og lade det køle ned inden brug.

Noter

Man kan tilsætte andre ingredienser under kogeprocessen eller efterfølgende, som f.eks. kan være 1 spsk. revet ingefær, revet hvidløg, fiskesauce, chili eller østerssauce eller en blanding af alle ingredienser.
Teiyaki saucen kan holde sig i køleskabet i flere måneder.