Go Back
+ servings
Udskriv

Lasagne Den bedste opskrift

Lasagne, især den ægte med bolognese sauce i er et kæmpe hit herhjemme. Jeg laver den altid som i Italien og fra bunden.
Ret Hovedret, Oksekød, Pasta, Opskrift
Køkken Italiensk
Keyword Lasagne, Lasagne Bolognese
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Bolognese saucen

  • 400 g. Oksekød
  • 2 Gulerødder
  • 1 Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • dl. Rødvin
  • 2½ – 3 dl. Tomat passata
  • Smør
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Bechamelsauce

  • 50 g. smør
  • 50 g. mel
  • 5 – 6 dl. mælk
  • Evt. lidt osterester
  • Muskatnød
  • Salt og peber
  • Frisk stykke parmesan

Sådan gør du

Bolognese saucen

  • Tag kødet ud af køleskabet 1 time inden tilberedning.
  • Skræl gulerødderne, som skæres i små ensartede tern.
  • Løg og hvidløg skæres ligeledes i små tern.
  • Varm en gryde op ved middelvarme og hæld olivenolie i bunden, så bunden dækkes.
  • Kom gulerødder, løg og hvidløg i gryden, som sauteres i 5 minutter indtil løgene er glasklare, de må ikke blive brune.
  • Skru op for varmen til høj, og tilsæt kødet og rør rundt i blandingen. Brun kødet og skru dernæst ned for varmen til middel.
  • Hæld rødvinen ved, og lad det stå i 2 minutter, hvorefter passataen hældes i. Rør nu rundt og smag til med salt og peber.
  • Lad bolognese saucen simrer i mindst en time, men gerne mere, da smagen kun bliver bedre af det.

Bechamelsauce

  • Varm en gryde op ved middelvarme og kom smørret i som smeltes.
  • Drys melet i og lad det falde til bunds inden det piskes sammen. Lad smør og melblandingen varme op i 5 minutter ved let omrøring for, at melsmagen brændes af.
  • Tilsæt mælken lidt af gangen indtil saucen er ret tyk, som en god hvid sovs.
  • Kom evt. lidt osterester i, og smag til med muskatnød, salt og peber.

Samling

  • Smør et firkantet ildfast fad.
  • Læg et lag lasagneplader i bunden.
  • Dernæst et lag bolognese sauce.
  • Dernæst et tyndt lag bechamel sauce.
  • Bliv ved med at komme lasagneplader, bolognese sauce og bechamel sauce i nævnte rækkefølge i fadet, indtil der ikke er mere eller fadet er fyldt.
    Riv til sidst frisk parmesan over det sidste lag bechamel sauce.
  • Bag lasagnen i en forvarmet ovn (ikke varmluft) på 200 grader i 30 – 35 minutter.

Noter

Laver man en dobbeltportion kan den ene portion fryses i fadet uden, at den bages i ovnen. Husk bare, at tø den op inden den bages.