Lasagne, især den ægte med bolognese sauce i er et kæmpe hit herhjemme. Jeg laver den altid som i Italien og fra bunden.
Ret Hovedret, Oksekød, Pasta, Opskrift
Køkken Italiensk
Keyword Lasagne, Lasagne Bolognese
Forb. tid 30minutter
Tilb. tid 1time
Samlet tid 1time30minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen
Ingredienser
Bolognese saucen
400g.Oksekød
2Gulerødder
1Løg
1fedHvidløg
1½dl.Rødvin
2½ – 3dl.Tomat passata
Smør
Salt og peber
Olivenolie
Bechamelsauce
50g.smør
50g.mel
5 – 6dl. mælk
Evt. lidt osterester
Muskatnød
Salt og peber
Frisk stykke parmesan
Sådan gør du
Bolognese saucen
Tag kødet ud af køleskabet 1 time inden tilberedning.
Skræl gulerødderne, som skæres i små ensartede tern.
Løg og hvidløg skæres ligeledes i små tern.
Varm en gryde op ved middelvarme og hæld olivenolie i bunden, så bunden dækkes.
Kom gulerødder, løg og hvidløg i gryden, som sauteres i 5 minutter indtil løgene er glasklare, de må ikke blive brune.
Skru op for varmen til høj, og tilsæt kødet og rør rundt i blandingen. Brun kødet og skru dernæst ned for varmen til middel.
Hæld rødvinen ved, og lad det stå i 2 minutter, hvorefter passataen hældes i. Rør nu rundt og smag til med salt og peber.
Lad bolognese saucen simrer i mindst en time, men gerne mere, da smagen kun bliver bedre af det.
Bechamelsauce
Varm en gryde op ved middelvarme og kom smørret i som smeltes.
Drys melet i og lad det falde til bunds inden det piskes sammen. Lad smør og melblandingen varme op i 5 minutter ved let omrøring for, at melsmagen brændes af.
Tilsæt mælken lidt af gangen indtil saucen er ret tyk, som en god hvid sovs.
Kom evt. lidt osterester i, og smag til med muskatnød, salt og peber.
Samling
Smør et firkantet ildfast fad.
Læg et lag lasagneplader i bunden.
Dernæst et lag bolognese sauce.
Dernæst et tyndt lag bechamel sauce.
Bliv ved med at komme lasagneplader, bolognese sauce og bechamel sauce i nævnte rækkefølge i fadet, indtil der ikke er mere eller fadet er fyldt.Riv til sidst frisk parmesan over det sidste lag bechamel sauce.
Bag lasagnen i en forvarmet ovn (ikke varmluft) på 200 grader i 30 – 35 minutter.
Noter
Laver man en dobbeltportion kan den ene portion fryses i fadet uden, at den bages i ovnen. Husk bare, at tø den op inden den bages.