Go Back
+ servings
Nem tærtedej
Udskriv

Tærtedej En nem og hurtig dej

Tærtedej er utrolig nem og hurtig selv, at lave, og kan bruges til mange forskellige tærter.
Ret Bagning, Tærtedej, Dej, Bagværk
Køkken Fransk, Dansk
Keyword Tærtedej
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hviletid i køleskabet 28 minutter
Samlet tid 48 minutter
Antal 1 Portion
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 120 g. mel
  • 60 g. fuldkornsmel
  • 100 g. smør
  • 3 spsk. vand
  • ½ tsk. salt

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter i forvejen.
  • Bland mel og fuldkornsmel sammen i en skål.
  • Skær smørret i små stykker som kommes i melet sammen med salt og vandet.
  • Ælt det hele sammen til en dej.
  • Pak dernæst dejen ind i film som lægges i køleskabet i 30 minutter for at hvile.
  • Tag dejen ud af køleskabet 15 minutter inden den skal bruges.
  • Pres dejen ud i en tærteform af 20 – 22 cm i diameter. Husk at presse dejen op langs kanten.
  • Sæt film over tærteformen som sættes i køleskabet i en time.
  • Prik små huller i dejen med en gaffel.
  • For bagning
  • Opvarm en ovn til 200 grader uden varmluft.
  • For bag tærtedejen i 15 minutter, hvorefter den tages ud, og det ønskede fyld kommes i.

Noter

Tærtedejen kan også æltes sammen dagen inden man skal bruge den, og lade den stå i køleskabet.