Go Back
Udskriv

Frikadeller

Ret Svinekød, Kalvekød, Hovedret,
Køkken Dansk
Keyword Frikadeller
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

Frikadeller

  • ½ kg Kalv og flæsk kan også være ren flæskekød
  • 1 æg
  • 1 dl. mælk
  • ½ dl hvedemel Alternativt kan hvedemel og rasp erstattes med rugmel.
  • ½ dl rasp
  • 1 revet løg
  • Salt og peber
  • Smør eller margarine

Tilbehør

  • 1 spidskål
  • 1 kg. kartofler
  • 1 citron
  • Olivenolie

Sådan gør du

Frikadeller:

  • Riv løget (har du ikke et rivejern kan du enten bruge en stavblender eller hakke det meget fint).
  • Læg kødet i en skål.
  • Kom løg, mel, rasp, æg, mælk og salt og peber i.
  • Bland det hele med en ske.
  • Stil det i køleskabet i 30 - 60 minutter. Frikadellerne bliver bedre af, at hvile.
  • I mellem tiden forbereder man tilbehøret du kartoflerne og spidskålen.
  • Når frikadelle farsen har hvilet er det tid til, at stege dem.
  • Såfremt der ikke er plads på panden til alle frikadellerne, steges første hold, som efterfølgende lægges i et fad og i ovnen på maks. 100 grader.
  • Brug en ske til, at forme farsen. Tag nu en god klat fars med skeen og læg det i den anden hånds håndflade og skrab det af igen. Gør dette igen indtil du har formet en frikadelle.
  • Du kan også forme al farsen inden du steger dem.
  • Varm panden op ved middel varme. Kom en god klat smør/margarine på panden.
  • Når fedtstoffet er bruset af dyppes skeen i det. På den måde sætter farsen sig ikke fast på skeen.
  • Læg den formede fars på panden langs kanten. Læg de andre ved siden, så de alle ligger på panden i cirkelform.
  • Når de har fået 5 - 8 minutter vendes de med en paletkniv og steges igen i 5 minutter. Så er de færdige.

Tilbehør

  • Kartoflerne skrælles eller skrubbes og koges under i saltet vand i 20 minutter. De kan sættes over 10 minutter inden frikadellerne steges.
  • Snit spidskålen i strimler. Sauter den på en middel varm pande i 3 - 5 minutter mens det vendes. Ønsker du i stedet, at dampe spidskålen deles den i fire dele og kommes i kogende vand i 5 minutter.