Go Back
+ servings
Udskriv

Courgetter i Tomat Vinaigrette

Grillede gule og grønne courgetter vendt i en syrlig tomat vinaigrette er en skøn og lækker form for tilbehør til både fisk, fjerkræ eller bare som det er.
Ret Tilbehør, Grøntsager, Dressing
Køkken Amerikansk
Keyword Courgette, Squash, Vinaigrette
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 – 2 gule courgetter
  • 1 – 2 grønne squash
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sennep
  • 2 - 3 hele gode tomater 4 spsk. tomatsaft
  • Ca. 6 - 8 spsk. olivenolie
  • 1 – 2 tsk. honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Grillede Courgetter

  • Vask courgetterne og squashene. Skær dem i skiver af ca. 2 cm i tykkelse på langs.
  • Pensl dem med olivenolie og drys dem med salt og peber.
  • Grill dem direkte på en grill eller grillpande så de får grill striber, og indtil de er al dente (med bid).
  • Tag dem af grillen eller grillpanden.
  • Skær skiverne på langs i tykkelsen 1½ - 2 cm og skær dem dernæst i firkanter af ca. 1½ - 2 cm. Så man ender ud med små firkantede courgetter af ca. 2 x 2 cm.

Tomat Vinaigrette

  • Blend tomaterne så man får 4 spsk. tomat saft ud af dem.
  • Start med, at røre/piske æbleeddike, sennep og 1 tsk. honning sammen.
  • Begynd dernæst, at hælde olie i meget lidt af gangen indtil det begynder, at tykne.
  • Tilsæt dernæst tomatsaften, som røres sammen.
  • Bliver tomatvinaigretten lidt for tynd tilsættes mere olie mens der røres indtil den igen tykner.
  • Bland tomat vanaigretten med de lune og skårne courgetter stykker.

Noter

Bland tomat vanaigretten med de lune og skårne courgetter, som kan serveres sammen med f.eks. kylling, vegetarretter, fisk, kalv eller lam.