Go Back
+ servings
Udskriv

Spicy Dorade

Thailandsk inspirerede spicy dorader på grillen eller i ovnen er en fantastisk lækker måde, at få fisk på.
Ret Fisk, Hovedret, Grill,
Køkken Thailand
Keyword Fisk, Dorader, Thailandsk
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 2

Ingredienser

  • 2 dorader
  • 3 – 4 røde chilier f.eks.birdseye
  • 1 stk. frisk ingefær ca. 2 x 2 cm revet
  • 1 stængel citrongræs
  • 4 fed hvidløg revet
  • 2 skalotteløg groft hakket
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. sød paprika
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. neutral olie
  • 1 spsk. fiskesauce
  • Saften fra en lime
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne undtagen doraderne i en morter eller minihakker og mort/blend det hele til en glat pure.
  • Tilsæt evt. lidt vand hvis pastaen er for tør.
  • Den overskydende karrypasta kan fryses, hvor det kan holde sig i flere måneder.
  • Skyl og rens doraderne ind- og udvendig.
  • Drys dem med fint salt indvendigt.
  • Lav 3 – 4 små snit i kødet.
  • Smør overfladen med den røde karry pasta, og indvendigt.
  • Start en grill op, og grill doraderne først et par minutter direkte, og derefter indirekte.
  • Smør dem igen med lidt mere af karry pastaen.
  • Grill dem indirekte i 5 minutter pr. side.
  • Tag dem af grillen, og server dem hele.
  • For, at få kødet af trækkes det fra ryggen og ud mod bugen. Der kan godt være lidt ben i en dorade.

Noter

Server f.eks. med blancheret kål og nudler.