Go Back
+ servings
Udskriv

Pulled Pork Sous Vide

Fordelen ved sous vide metoden er, at man ikke beslaglægger ovnen i et døgn eller mere, eller skal op før en hvis herre får tøj på for, at tænde op i grillen og passe den gennem et døgns tid.
Ret Sous Vide, Grill, Svinekød, Nakkefilet, Burger, Hovedret
Køkken Amerikansk, Fransk
Keyword Sous Vide, Pulled Pork, Grill, Burger
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 day 12 timer
Samlet tid 1 day 12 timer 30 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Pulled Pork:

  • 1 kg. nakkefilet.
  • 80 g. salt
  • 30 g. sukker
  • 1 liter vand

Dry Rub:

  • 3 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. chipotle pulver
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. peber
  • 3 tsk. fint salt
  • Revet skal fra 2 økologiske lime

Grill:

  • 2 dl. røgflis
  • ½ dl. vand
  • Barbeque Sauce
  • Væden fra vakuum posen

Sådan gør du

Første Dag:

  • Start med, at sprænge kødet i en saltlage som er 8% salt, 3% sukker til 1 liter vand. Husk, at doble op hvis en liter vand ikke er nok.
  • Kom saltlagen i en stor skål, og kom kødet deri. Læg et låg over.
  • Lad kødet sprænge i 12 - 24 timer.

Første Dag Aften eller Anden Dag Morgen:

  • Tag kødet op af saltlagen og dub det tørt med køkkenrulle eller et klæde.
  • Bland alle ingredienserne fra dry rubben sammen, og kværn det i enten en kaffekværn eller i en morter.
  • Massér dry rubben godt ind i nakkefileten.
  • Vakuum pak nakkefileten.
  • Varm sous viden op til 74 grader og lad nakkefileten tilberede i 26 timer. Såfremt nakkefileten er større skal den have lidt længere tid, evt. op til 36 timer.

Tredje Dag:

  • Tag sous vide pakken op af vandbadet, og klip hul i pakken.
  • Hæld væden fra i en skål, som gemmes til når nakkefileten er trukket fra hinanden.
  • Start en grill op, og hæld vand over røgflisen.
  • Placer nakkefileten på grillen, og kom røgflisen i enten en røgbakke til gasgrill eller hæld dem over selve kullene ved kulgrill.
  • Læg løg på grillen, og røg nakkefileten i 15 – 20 minutter.
  • Efterfølgende gives nakkefileten lidt brændt overflade ved, at give den en tur over direkte varme. På den måde får den både lidt ægte brændt og røget smag.
  • Med to gafler trækkes kødet fra hinanden.
  • Bland lidt af væden fra posen sammen med den ønskede barbeque sauce. Dette er for, at sørge for, at kødet ikke bliver for tørt når det serveres.
  • Brug kødet i f.eks. en burger bolle eller serverer det som det er sammen med en hjemmelavet cole slaw.

Noter

Pulled Pork i sous viden er en nem måde, at lade den passe sig selv, uden at beslaglægge ovnen i 1½ døgn, eller stå alt for tidligt op for, at tænde grillen.