Go Back
+ servings
Udskriv

Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater, der med deres let sød og syrlige smag passer afsindig godt til mange retter.
Ret Opskrift, Syltning, Konservering, Tilbehør, Grøntsager
Køkken Dansk
Keyword Syltede, grønne, tomater
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 1 Glas
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. små umodne grønne tomater
  • dl. lagereddike
  • dl. vand
  • 175 g. rørsukker eller almindeligt sukker
  • ½ vaniljestang
  • 9 stk. hel peber
  • 6 stk. hele grønne kardemomme
  • 1 laurbærblad
  • 1 mindre dusk dildfrø
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt salt

Sådan gør du

  • Vask tomaterne og prik dem over det hele med en spids kødnål eller gaffel.
  • Kog eddike, vand, salt og rørsukker op indtil sukkeret er opløst.
  • Placer tomaterne i lagen og lad dem småsimre ved lav varme i ca. 6 – 8 minutter.
  • Vask et sylteglas der passer til mængden og skyl det enten i atamon eller vodka for, at tomaterne ikke mugner.
  • Læg tomaterne i glasset sammen med krydderier og løg.
  • Hæld dernæst så meget lage i som muligt.
  • Sæt et låg på glasset, som placeres et køligt sted, hvor de skal stå i mindste 2 uger før de er klar til, at blive spist.

Noter

Lad dem stå i mindst 2 uger før der tages hul på dem. Syltede grønne tomater kan holde sig i mindst 6 måneder et let køligt og mørkt sted.