Go Back
+ servings
Udskriv

Kylling Rotisserie

Kylling på rotisserie giver absolut den bedste og lækreste grill kylling man kan forestille sig. Skindet bliver super sprødt og kødet vidunderlig mørt.
Ret Opskrift, Hovedret, Grill, Fjerkræ, Kylling
Køkken Dansk, Amerikansk
Keyword Grill, Kylling, Rotisseri
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 dl. olivenolie
  • 2 spsk. fint hakket frisk rosmarin
  • 2 fed fint hakket hvidløg
  • Saften fra 1 citron
  • Skallen fra en 1 citron
  • Groft salt
  • 1 rotisserisæt til enten kugle- eller gasgrill

Sådan gør du

  • Ved kuglegrill sættes en helt grillstarter over med kul, som efterfølgende hældes i hver i side af grillen. Gasgrill skal den bare tændes.
  • Pil nålene af rosmarinen som hakkes fint.
  • Skræl hvidløget hak det groft.
  • Kom hvidløg og rosmarin i en morter, og hæld olivenolie og citronsaft- og skal ved.
  • Mort det så rosmarinen og hvidløget moses.
  • Har du ikke en morter, så bland rosmarin, hvidløg, citronsaft- og skal i en skål.
  • Rengør kyllingen ind- og udvendig.
  • Drys den med masser af groft salt indvendig.
  • Sæt den dernæst på spyddet og sørg for, at den sidder godt fast.
  • Pensl den dernæst grundigt med marinaden.
  • Placer spyddet med kyllingen på rotisseriet, og start dem.
  • Kyllingen skal have ca. 45 – 60 minutter afhængig af den størrelse.
  • Kernetemperaturen ved lårene skal ligge på maks. 75 grader.
  • Hvert kvarter pensles kyllingen med den roterer med marinaden.
  • Når kyllingen er færdig tages den af rotisseriet og hviler under bagepapir og et klæde i 10 minutter inden den skæres eller klippes i passende stykker.

Noter

Det kan være en god ide, at smøre kyllingen undervejs med lidt væde, som samler sig i drypbakken. På den måde får man et lækkert sprødt skind.