Go Back
+ servings
Udskriv

Kulmule på Stuvet Spidskål

Sprødstegt kulmule på stuvet spidskål med spinat og forårsløg er en nem og skøn ret der smager utrolig godt. Den er desuden meget nem at lave.
Ret Hovedret, Fisk, Tilbehør, Grøntsager
Køkken Dansk
Keyword Kulmule, Fisk, Stuvning, Spidskål
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 15
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Kulmule

  • 4 stk. kulmulefileter af 150 g.
  • 2 spsk. olie
  • 50 smør
  • Fint salt

Stuvet spidskål med spinat og forårsløg

  • 1 stort spidskål
  • ½ pose frisk spinat
  • 1 - 2 bundt forårsløg
  • 1 spsk. smør
  • ½ spsk. salt

Bechamel sauce

  • 4 spsk. smør
  • 4 spsk. mel
  • dl. mælk
  • Kogevand fra spidskålet
  • Revet muskatnød
  • Saften fra ¼ citron
  • Salt og peber

Sauteret blomkål

  • 1 blomkål eller to halve i forskellige farver
  • 1 dl. hele mandler
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

Stuvet spidskål med spinat og forårsløg

  • Skyl spidskålen, spinatbladene og forårsløgene.
  • Snit spidskålen i tynde strimler.
  • Varm en gryde op med vand, hvori der tilsættes en 1 spsk. smør og salt.
  • Enderne på forårsløgene skæres af, og forårsløgene skæres i mindre stykker på skrå.
  • Kom spidskålen i, og lad den vandet koge op. Lad spidskålen stå i 4 minutter hvorefter vandet hældes over i en skål og gemmes til sovsen.

Bechamel sauce

  • Varm en gryde op med middel varme og kom 4 spsk. smør i som smeltes.
  • Hæld dernæst 4 spsk. mel ved, og lad det boble i et par minutter inden der hældes lidt mælk i gangen, mens der piskes i saucen.
  • Tilsæt resten af mælken.
  • Begynd at hælde lidt af vandet i fra spidskålene mens der piskes. Lad det stå og tykne og hæld igen lidt vand i, indtil man har en ret tyk bechamel.
  • Tilsæt citronsaften og smag til med revet muskatnød, salt og peber.
  • Vend saucen i den let kogte spidskål, og tilsæt spinaten og forårsløgene.
  • Lad det varme igennem ved middelav varme.

Sauteret blomkål

  • Del blomkålen i små fine buketter.
  • Varm en pande op til middelvarme og hæld 2 – 3 spsk. olie i.
  • Tilsæt blomkålsbuketterne og lad dem sautere indtil de begynder, at få farve. UNDLAD at skrue op for varmen, da de derved brænder på.
  • Efter 6 – 8 minutter hældes æbleeddiken ved, som får lov at fordampe.
  • I mellemtiden hakkes mandlerne groft, og tilsættes blomkålen.
  • Lad det sauterer indtil blomkålene er al dente (med bid), som tager ca. 15 – 20 minutter i alt.
  • Smag til med salt og peber.

Kulmule

  • Salt kulmulefileterne 1 – 2 timer i forvejen med lidt fint salt.
  • Tag fisken ud af køleskabet 30 minutter inden tilberedning.
  • Varm en pande op ved høj varme.
  • Hæld olien på panden og dernæst smørret, som skal smelte og bruse lidt af.
  • Læg kulmulefilterne med skindsiden ned af.
  • Brug evt. en paletkniv til, at holde dem nede.
  • Lad dem stege indtil kødet begynder fra, at være råt til, at blive tilberedt, dvs. mere mælkehvidt.
  • Når kulmulefilterne næsten er færdige vendes de om, og tages af varmen.

Noter

Server evt. kulmulefileterne på toppen af den stuvede spidskål, og blomkålene ved siden af.