Go Back
+ servings
Udskriv

Rosenkålsuppe

Vidste du, at rosenkålsuppe smager afsindig godt? Den er ikke bitter, men i stedet rund og fyldig og meget nem, at tilberede.
Ret Suppe, Grøntsager, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Suppe, Grøntsag, Kål, Rosenkål, Hovedret
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. rosenkål
  • 100 g. bacon eller god skinke
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 – 2 kartofler
  • 7 dl. hønse- eller grønsagsfond
  • ½ - 1 dl. fløde
  • 1 dl. ristede mandler
  • 1 spsk. smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær bunden af rosenkålene del dem i to.
  • Fjern skallen fra løg og hvidløg, og skær dem i mindre tern.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
  • Varm en gryde op ved middelvarme.
  • Kom smørret i gryden og lad det smelte.
  • Tilsæt løg og hvidløg og lad det sauterer indtil de bliver let klare i farven.
  • Kom dernæst rosenkålene og kartoflerne i gryden, og lad det sauterer et par minutter.
  • Hæld fonden ved, og lad det simre under låg i 10 minutter eller indtil rosenkålene er møre.
  • Blend suppen med en stavblender eller hæld den op i en almindelig blender.
  • Smag suppen til med lidt fløde, salt og peber.
  • Hold suppen varm.
  • Mandlerne hakkes groft og ristes sprøde på en pande.
  • Skær baconen i tern og steg den sprød på panden.
  • Ved servering hældes suppen op i en dyb tallerken og drysses med sprød bacon og mandler, og pyntes med rosenkål blade.

Noter

Drys suppen med sprøde tern af en god skinke eller bacon og sprøde mandler.