Go Back
+ servings
Udskriv

Hjemmelavet Klassisk Gløgg

En vidunderlig hjemmelavet rødvins gløgg er faktisk utrolig nem, at lave. Her får du opskriften på min version rødvins gløgg med smag af julens krydderier.
Ret Drikkevarer, Vin, Opskrift, Jul
Køkken Dansk, Tysk
Keyword Glühwein, Jul, Gløgg, Rødvin, Vin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 6
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 flaske tør rødvin gerne af en bedre kvalitet
  • 1 dl. portvin
  • 2 – 3 dl. mørk rom
  • 1 hel kanelstang
  • ½ vaniljestang
  • 3 stjerne anis
  • 10 stk. nelliker
  • 8 hele grønne kardemomme kapsler
  • 1 stk. hel ingefær af 2 x 2 cm
  • 6 peberkorn
  • 2 tsk. korianderfrø
  • 6 hele allehånde
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 økologisk citron
  • Ca. 100 - 150 g. rørsukker

Sådan gør du

  • Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker.
  • Hæld rødvin, portvin og rommen i en gryde.
  • Skræl appelsinen, som sammen med saften af appelsinen kommes i gryden.
  • Del citronen og pres saften i gryden.
  • Kom alle krydderier i gryden.
  • Varm gryden forsigtig op ved lav varme indtil den ligger under kogepunktet, hvorefter der skrues ned til lav varme, hvor den skal trække i et par timer med låg på.
  • Varm igen gløggen op til under kogepunktet, og smag den nu til med sukker.
  • I starten vil den være ret sur eller bitter, men jo sukker man kommer i, jo mere rund bliver den.
  • Sluk for varmen og hæld den evt. i en beholder indtil den skal bruges, hvor den trækker yderligere.
  • Er man ikke til en kraftig gløgg sies den med det samme og hældes i en beholder eller serveres.
  • Ønsker man nu, at den bliver lidt stærkere tilsættes mere rom inden servering.

Noter

Gløggen kan laves flere måneder i forvejen og gemmes indtil julemånederne.