Go Back
+ servings
Udskriv

Stuvet spidskål

Stuvet spidskål er ægte mormor mad, der passer utrolig godt til f.eks. hjemmelavede frikadeller.
Ret Tilbehør, Grøntsager, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Stuvet spidskål, stuvning, frikadeller, spidskål
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 3 spsk. smør
  • 3 spsk. mel
  • Væden fra den dampede spidskål
  • Hel muskatnød
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Snit spidskålen meget fint, men sørg for at stokken ikke er med.
  • Fyld en gryde op med vand i og 2 tsk. salt i. Lad det komme i kog.
  • Kom den fintsnittede spidskål i, som koges uden låg i ca. 3 – 5 minutter indtil den er al dente (med bid).
  • Hæld den kogte spidskål gennem et dørslag, MEN gem al væden til den opbagte sovs.
  • Kom smør i gryden, som smeltes.
  • Strø melet i smørret, men undlad at piske i det indtil det er faldet til bunds.
  • Pisk i meljævningen og lad det stå et par minutter for, at brænde melsmagen af.
  • Hæld lidt af spidskålvæden i lidt af gangen, indtil man har en tyk sovs.
  • Smag sovsen til med revet muskatnød og citronsaft, og evt. salt og peber.
  • Vend sovsen i den kogte spidskål indtil man har en tyk stuvet spidskål.