Go Back
+ servings
Vegetarlasagne
Udskriv

Vegetar Lasagne

Vegetar lasagne er en virkelig lækker alternativ til den oprindelig med kød i, og smager lige så godt.
Ret Hovedret, Grøntsager, Pasta
Køkken Italiensk
Keyword Vegetar Lasagne, Lasagne, Pasta
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Lasagne Fyld

  • 500 g. frisk spinat
  • 250 g. svampe
  • 2 løg i skiver

Lasagne Sauce

  • 4 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • dl. tomat passata
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • dl. hvidvin

Ricotta sauce

  • 250 g ricotta
  • 1½ - 2 dl sødmælk
  • 50 g friskrevet parmesan Vadehavsost
  • 1 tsk. friskrevet muskatnød

Øvrigt

  • Rasp
  • Lasagne plader

Sådan gør du

Lasagne Fyld

  • Rens svampene med en hård pensel for jord og skær det nederste af bunden af.
  • Skær dem i grovere stykker.
  • Skyld spinaten.
  • Varm en pande op, og steg svampene i lidt smør indtil de er brune på alle sider.
  • Kom løgene ved sammen med spinaten som varmes op indtil de falder sammen.

Lasagne Sauce

  • Skræl gulerødderne som skæres i mindre tern.
  • Skalotteløg. Hvidløg, bladselleri, aubergine og squash skæres i mindre tern.
  • Varm en stor gryde op ved middelvarme, og hæld lidt olie.
  • Sauter løg og hvidløg i et par minutter indtil de er glasklare, de må ikke tage farve.
  • Kom dernæst de øvrige grøntsager i, og lad dem sauterer med i ca. 5 minutter.
  • Hæld hvidvinen i og lad alkoholen fordampe i et par minutter.
  • Hæld tomatpassaten i, og lade det simre ved svag varme under låg i et par timer.
  • Jo længere tid jo mere intens bliver saucen.
  • Smag til med salt og peber.

Ricotta sauce

  • Bland ricottaen med mælk og revet Vesterhavsost.
  • Smag den til med revet muskatnød og salt og peber.

Vegetar Lasagne

  • Dæk bunden af et ildfast fad med lasagne plader.
  • Dæk lasagne pladerne med lasagne saucen.
  • Dæk lasagne saucen med svampe spinatfyldet.
  • Dæk svampe spianetfyldet med ricotta saucen.
  • Bliv med med dette indtil det sidste lag er ricotta saucen, som drysses med lidt rasp og evt. lidt små smørtern.
  • Bag lasagnen i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter.

Noter

Meget ofte når jeg laver denne slags retter som lasagne sørger jeg for, at lave til flere dage, og evt. til fryseren, så der er lidt i en snæver vending.