Go Back
Udskriv

Persille Pesto

Denne nemme og utrolig lækrere persille pesto kan bruges som både dressing i salater eller burgere, som dip til brød eller til forskellige kødretter, hvor den giver retten et ekstra pift.
Ret Syltning, Tilbehør, Appetizer,
Køkken Dansk, Italiensk
Keyword Persille, Pesto, Tilbehør, Syltning, Italiensk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 4 dl. bred eller kruspersille
  • 1 dl. mandler hasselnødder eller pinjekerner
  • 1½ - 2 dl. parmesanost eller Vesterhavsost
  • 2 fed hvidløg
  • 2 – 2½ dl. olivenolie
  • 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med, at skylle persillen grundigt, og tør den dernæst i et viskestykke eller salatslynge.
  • Kom persille, mandler, ost, hvidløg og 1½ dl. oliven olie i en blender.
  • Blend det hele og tilsæt evt. mere olivenolie for en tyndere konsistens.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Hæld pestoen på skoldede glas. Hæld lidt olie i hvert glas så pestoen dækkes, dette præserverer pestoen.
  • Sæt glassene på køl.

Noter

Man kan selv lege lidt med pestoen ved, at komme mindre ost i og andre former for nødder eller kerne efter ens egen smag.