Go Back
+ servings
Udskriv

Carnitas

Carnitas er det perfekte kød til mexikanske tortillas, hvor man virkelig kan smage hvordan en ægte mexikansk tortillas kan smage.
Ret Hovedret, simreret, svinekød
Køkken Mexikansk
Keyword Carnitas, Tortillas, Simreret, Confiterer, Braiserer
Forb. tid 2 timer 10 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 5 timer 10 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • Ca. 1 kg. svinekæber
  • Skallen og saften fra en økologisk appelsin
  • Skallen og saften fra en økologisk limefrugt
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 tsk. oregano
  • 3 tsk. spidskommen frø
  • 2 tsk. koriander frø
  • 1 kanelstang
  • 2 tørrede guajillo chili
  • 2 tørrede ancho chili
  • 2 tørrede pasilla chili
  • 3 laurbærblade
  • Andefedt eller svinefedt

Sådan gør du

  • Start med at riste spidskommen- og korianderfrø og kanelstangen på en medium varm pande indtil det dufter skønt af krydderier i ca. 10 minutter mens ind i mellem vender krydderierne. Pas på, at de ikke bliver sorte. Dette er for, at smagen bliver mere intenst.
  • Varm andefedtet eller svinefedtet op i en gryde, hvor alt kan være i den.
  • Kom dernæst svinekæberne i andefedtet og alle de øvrige ingredienser også de ristede krydderier.
  • Sæt et låg på gryden og skru ned for varmen, hvorefter svinekæberne confiterer i 2½ - 3 timer.
  • Tag dernæst svinekæberne op af andefedtet som dernæst hældes igennem en sigte.
  • Træk dernæst svinekæberne fra hinanden med et par gafler til pulled pork.
  • Hæld en anelse af den sigtede andefedt i den pulled pork og smag til med salt og peber, og sæt det i ovnen ved 190 grader så det får en sprød overfalde.

Noter

Server dernæst carnitas sammen med tortillas og tomatsalsa.