Go Back
+ servings
Udskriv

Rimmet Torsk & salsa

Rimmet torsk passer rigtig godt som en mindre forret, og det meste af den kan tilberedes i forvejen, så den kun skal anrettes på tallerkenerne inden servering.
Ret Forret, Fisk, Appetizer, Skaldyr
Køkken Dansk, Mexikansk
Keyword Rimmet Torsk, Fermenteret Salsa, Forret, Fisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 day
Samlet tid 1 day 20 minutter
Antal 2
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Rimmet Torsk

  • 100 g. torskefilet- eller loins.
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 tsk. limesaft
  • 1 – 2 tsk. cremefraiche
  • 1 spsk. fint hakket dild
  • ½ spsk. fint hakket koriander

Pynt

  • 2 tsk. fermenteret salsa
  • 1 tsk. sprød bakskuld tern kan erstattes med bacon
  • ½ avocado
  • Saften fra ½ lime
  • Korianderblade
  • Salt

Sådan gør du

Rimmet Torsk

  • Dagen før tilberedning blandes salt og sukker sammen.
  • Drys torskestykket med salt/sukker blandingen, sæt noget film og stil det i køleskabet til næste dag.
  • Tag torskestykkerne ud af køleskabet og tør dem af for overskydende salt og sukker.
  • Hak torsken i mindre tern.
  • Kom den hakkede dild og koriander ved sammen med limesaften.
  • Bland lidt cremefraiche i lidt af gangen for, at det samler sig.

Pynt

  • Skær bakskuld eller bacon i små tern, som steges sprødes på en pande i lidt olie.
  • Del avocadoen og tag kødet ud.
  • Kom det enten i en minihakker, hvor det blendes til en lind creme, eller mos det så fint det er muligt med en gaffel.
  • Bland limesaft og salt i.
  • Kom avocadoen cremen i en frostpose, eller lille sprøjtepose. Klip hul i posen.

Anretning

  • Brug en metalring til f.eks. bagning af 8 – 10 cm i diameter.
  • Placer metalringen midt på tallerkenen, og kom halvdelen af den rimmede torskeblanding ned i formen, som trykkes jævnt.
  • Tag formen af.

Noter

Server evt. lidt sprød rugbrød til.