Go Back
Vagtelæg med stenbiderrogn
Udskriv

Lammetatar med Stenbiderrogn

Stenbiderrognen gør det ud for æggeblommen, som jeg holder rigtig meget af, når jeg får tatar.
Ret Appetizer, forret, fisk, skaldyr, lam
Køkken Dansk
Keyword Stenbiderrogn, Tatar, Fisk, Skaldyr, Lam
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 33 minutter
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 120 g. lammefilet
  • ½ - 1 tsk. god dijon sennep ikke for stærk
  • 1 tsk. trøffelolie
  • tsk. ketchup
  • Et par dråber tabasco
  • ¼ tsk. estragon
  • ½ tsk. frisk hakket dild
  • ¼ tsk. røget salt kan købes i flere supermarkeder
  • Peber
  • 4 – 6 tsk. stenbiderrogn
  • 2 vagtelæg kan udelades
  • Ærteskud
  • Rød syre

Sådan gør du

  • Skær lammefileten i meget tynde skiver som dernæst hakkes fint til en tatar.
  • Rør den hakkede lammefilet sammen med sennepen, trøffelolien, ketchup, tabasco, estragon og dild. Smag til med røget salt og peber.
  • Med en skarp kniv hakkes der ind i den øverste del af vagtelæggene, hvorefter det hældes ud i en lille skål.
  • Varm en lille pande op til middelvarme.
  • Kom lidt olie på panden.
  • Steg vagtelæggene på panden, hvilket tager ca. 1 minuts tid.
  • Placer lammetataren midt på tallerken.
  • Kom stenbiderrognen ovenpå, og placer vagtel spejlæggene ved siden af.
  • Pynt med ærteskud og rød syre.

Noter

Man kan sagtens tilberede tataren et par timer i forvejen, og anrette lige inden ens gæster ankommer.