Go Back
+ servings
Ovnbagte løg
Udskriv

Bagte Løg

Nem og simpel men utrolig lækkert tilbehør, der kan serveret til nærmest alt.
Ret Tilbehør, Grøntsager, Simreret
Køkken Dansk
Keyword Løg, Bagte, Glaserede, Glasering, Zittauerløg, Rødløg,
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 250 g. zittauerløg
  • 250 g. rødløg
  • ½ dl. balsamico vineddike
  • ½ dl. rødvin
  • 1 spsk. honning
  • 6 - 8 stk. timiankviste
  • Olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær det yderste af bunden af løget, men KUN det yderste så lamellerne ikke går fra hinanden.
  • Tag skallen af løgene.
  • Del løgene i halve eller kvarte alt efter hvor store de er.
  • Varm en pande op ved middelhøj varme med lidt olivenolie i.
  • Kom smørret og løggene i med bunden ned af, hvor de får lidt farve i et par minutter.
  • Hæld honningen i panden, og lidt efter vin og balsamico eddike, og lad honningen smelte.
  • Tag panden af varmen, og hæld det hele i et ildfast fad, hvor løgene har bunden ned af.
  • Drys dem med salt og peber, og læg nogle timiankviste over dem.
  • Bag dem i ovnen i ca. 35 – 45 minutter ved 185 grader.

Noter

Bagte løg smager afsindig godt som tilbehør til mange forskellige ting, som svinekød, kylling, oksekød, grillretter eller hvad man selv har lyst til. De kan holde sig i køleskabet i flere dage, og varmes op igen, uden at de mister deres karamelliseret overflade.