Go Back
Udskriv

Frikadeller med grøntsager

Frikadeller fyldt med friske grøntsager og krydderier gør dem både sundere og mere smagfulde
Ret Svinekød, Kalvekød, Hovedret, Fars, Grøntsager, Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Frikadeller, Grøntsagsfrikadeller, Grøntsager, Frikadellefars, Fars, Hovedret, Tilbehør
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 portion frikadellefars
  • 2 – 3 gulerødder eller persillerod eller rødbeder
  • ¼ knoldselleri kan også være det 1 helt glaskål
  • 2 forårsløg
  • 1 portion persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 – 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. fiskesauce kan udelades

Sådan gør du

  • Tilbered frikadellefarsen efter linket i opskriften.
  • Skræl gulerødder og knoldselleri som rives på et rivejern.
  • Skær det yderste af det grønne af forårsløgene, som skæres i tynde skiver.
  • Vask og hak persillen.
  • Hak hvidløget fint.
  • Bland det hele i frikadellefarsen og kom evt. lidt mere rasp i, hvis farsen er blevet mere våd. Er den tør, hæld mere væde i.
  • Tænd ovnen på 185 grader uden varmluft, da varmluft kan udtørre frikadellerne.
  • Form frikadellefarsen til frikadeller med en ske.
  • Læg et stykke papir på en bradepande, hvor de formede frikadeller placeres på.
  • Tilbered dem i ovnen i ca. 35 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået. Giv dem evt. til sidst lidt grill så de får en sprød overflade.

Noter

Server frikadellerne med f.eks. lidt Cous Cous, Romescoauce og Bagte Løg til.