Go Back
Udskriv

Vandbakkelser

Lækre små vandbakkelser kan varieres med alt slags fyld efter ens egen smag. De kan både bruges som små kager eller som appetizers.
Ret Bagværk, Dessert, Kage, Appetizer, Petit Four, Opskrift
Køkken Fransk
Keyword Vandbakkelser, Bagværk, Bagning, Kage, Appetizer,
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 3 dl. vand
  • 100 g. smør
  • 120 g. mel
  • 4 æg

Sådan gør du

  • Kom vand og smør i en gryde som koges op.
  • Drys melet i mens der piskes med et piskeris indtil dejen er samlet og slipper kanterne på gryden.
  • Tag gryden af varmen og lad den køle ned i 20 minutter.
  • Rør nu æggene i dejen mens der igen piskes indtil den er smidig.
  • Sæt den på køl i 30 minutter, da den ellers kan være for flydende at arbejde med.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med et hul eller tylle af 1 cm.
  • Sprøjt 20 – 25 små rosetter ud på en bageplade med bagepapir på.
  • Sæt bagepladen i ovnen ved 200 grader uden varmluft i 20 minutter.
  • Undlad, at åbne ovnlågen de første 10 minutter.
  • Tag bagepladen ud og lad vandbakkelserne køle ned.

Noter

Vandbakkelser er bedst, at spise samme dag, men de kan holde sig et par dage i en lufttæt beholder eller pose.