Go Back
Udskriv

Béarnaise Sauce Sous Vide

Hvordan tilbereder man en béarnaise sauce der ikke skiller? I sous viden selvfølgelig.
Ret Sauce, Tilbehør, Sovs, Æg, Oksekød, Kalvekød
Køkken Fransk
Keyword Béarnaise Sauce, Sauce, Sovs, Béarnaise, Sous Vide
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

Béarnaise Sauce Sous Vide

  • 200 g. smør
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. bearnaise essens
  • 2 spsk. hakket estragon
  • Salt og peber
  • Eller ved 100 g. bruges der 1 æggeblomme og 1 spsk. bearnaise essens.

Béarnaise Essens

  • 1 dl. hvidvin
  • ½ dl. hvidvinseddike
  • 2 spsk. vand
  • 1 skalotteløg
  • 4 stilke estragon

Sådan gør du

Béarnaise Sauce Sous Vide

  • Varm sous karet op til 57 grader. Det må ikke komme over 60 grader, da saucen derved skiller.
  • Skær smørret i mindre tern, som sammen med, æggeblommer, bearnaise essens og 1 spsk. hakket estragon kommes i en sous pose med zip lås, eller frysepose der kan tåle 60 graders varme, eller i en vakuumpose der kan pakkes i en vakuumpakker, der kan klare væde.
  • Kom posen i karet, hvor der er noget tungt sat på, så den kommer under vandet. Jeg brugte et par skeer, der blev klemt fast til posen.
  • Lad det tilberede i 30 minutter.
  • Tag posen op, og hæld indholdet i et højt bæger til en stavblender.
  • Kom resten af estragonen og salt i, og blend nu til det bliver en tyk sauce.

Béarnaise Essens

  • Fjerne skallen fra skalotteløget som snittes i tern.
  • Kom løg, hvidvin, hvidvinseddike, vand og estragonstilke i en lille gryde som koges op.
  • Lad det reducerer til 1/3.
  • Tag det af varmen og lad det køle ned.

Noter

Du kan komme det i en pose igen, og i karet for, at det kan holde sig varmt til servering. Igen pas på temperaturen.