Go Back
+ servings
Udskriv

Hvide asparges med rejer og æg

Nye hvide kogte asparges med små nordsørejer og smilende æg med en lækker grov vinaigrette på toppen er en perfekt frokost- eller forret.
Ret Grøntsager, Tilbehør, Frokost, Forret, Skaldyr
Køkken Dansk
Keyword Hvide Asparges, Asparges, Vinaigrette, Æg, Rejer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 bundt hvide asparges
  • 100 - 150 g. små fjordrejer, nordsørejer eller almindelige
  • 4 æg
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 2 tsk. grov sennep
  • 1 tsk. sennepskorn
  • 4 – 6 spsk. olivenolie
  • 1 - 2 tsk. honning
  • 1 spsk. smør
  • Forskellige urter

Sådan gør du

  • Pisk citronsaft og sennep sammen i en lille skål.
  • Begynd dernæst, at hælde lidt olivenolie i af gangen mens der piskes.
  • Bliv ved indtil vinaigretten er tyk og smag til med honning, salt og peber og evt. mere citronsaft for syre.
  • Skræl de hvide asparges fra spidsen og ned.
  • Skær de nederste 3 cm. af. Disse kan gemmes i fryseren til f.eks. asparges olie, eller hvis man ønsker, at give ens kogte kartofler ekstra smag.
  • Varm en gryde op med vand, og kog æggene i 7 minutter, hvorefter de pilles og skæres over på langs.
  • Kog en stor gryde eller pande op med ca. 5 cm vand i. Kom en ½ spsk. salt i og smørret og kog aspargeserne i det i 3 minutter.

Noter

Anret ved, at placerer 4 – 6 aspargeser på en tallerken med de halverede æg i midten.
Kom noget vinaigrette over aspargeserne og evt. æggene.
Anret lidt rejer på toppen med forskellige urter som ærteskud, spirer eller hvad man har.