Go Back
+ servings
Salat af ovnbagte tomater med ost
Udskriv

Salat af bagte tomater og ost

Salat af bagte små cocktailtomater, hvor stilkene stadig sidder på tomaterne er både utrolig dekorativt, og smager afsindig godt. Især når de får selskab af en god fast gede ost.
Ret Opskrift, Salat, Tilbehør
Køkken Dansk, Italiensk
Keyword Opskrift, Salat, Tomater, Bagte, Ost, Urter
Forb. tid 17 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 600 g. små cocktailtomater på stilk af en god og smagfuld sort
  • 200 g. fast gede ost eller fetaost
  • 6 spsk. nicoise eller anden god kvalitet af sorte oliven
  • 6 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. god balsamico
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. friske timian blade uden stilk
  • Havsalt og frisk kværnet peber
  • Olivenolie af en god kvalitet
  • Forskellige friske urter efter smag
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Lad cocktail tomaterne sidde på stilkene, som kan gøres kortere.
  • Pisk olivenolie, balsamico og honning sammen.
  • Placer tomaterne med stilkene ned i et ildfast fad.
  • Lav et lille snit i hver tomat med en skarp kniv.
  • Pensl tomaterne med marinaden.
  • Kom et par timianblade på hver tomat, som drysses med salt og peber.
  • Placer fadet i en ovn på 180 grader uden varmluft.
  • Lad dem bage i ca. 40 – 50 minutter indtil de er faldet lidt sammen og har fået farve. Det kan afhængig af ens ovn være forskelligt hvor lang tid det tager.
  • Tag fadet ud af ovnen.
  • Placer olivene rundt om tomaterne.
  • Riv ricottaen i små stykker, som kommes over tomater og oliven.
  • Hæld en lille smule olivenolie og dem, og drys dem med en lille smule havsalt.
  • Dekorer dem med forskellige urter.

Noter

Hvis du ikke får dem alle spist kan de holde sig i en uges tid i køleskabet, og kan bruges i en anden salat.