Go Back
+ servings
Udskriv

Rabarbersaft

Rabarbersaft er noget af det nemmeste, at tilberede, da man ikke har brug for en saftkoger, men koger det hele op i en gryde og dernæst sier det.
Ret Opskrift, Saft, Drink, Konservering
Køkken Dansk
Keyword Rabarbersaft, Rabarber, saft
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 3 Liter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 kg. rabarber gerne af den søde slags
  • 3 l. vand
  • 250 rørsukker
  • ½ dl. citronsaft
  • ½ vaniljestang kan udelades

Sådan gør du

  • Fjerne det øverste af rabarberne og rens dem under rindende vand.
  • Skær dem i mindre stykker.
  • Kom vand, citronsaf, rørsukker og en flækket vaniljestang, hvor kornene er skrabt ud i en gryde, som koges op.
  • Kom rabarberne i gryden, og lad det koge i 20 - 30 minutter med låg på, hvorefter gryden tages af varmen.
  • Stil gryden til side og lad det trække i et par timer indtil det er kølet af.
  • Sigt saften gennem en si, og hæld den på skoldede flasker. Skyld evt. flaskerne i atamon, hvis man ikke er allergisk overfor det.

Noter

Saften kan holde sig ca. 2 – 3 uger i køleskabet, og kan drikkes som den er.