Go Back
+ servings
Udskriv

Pulled Pork

Pulled Pork tilberedt på grillen giver en utrolig lækker og ægte smag, som er det hele værd.
Ret Grill, Bar-B-Que, Svinekød, Hovedret
Køkken Amerikansk
Forb. tid 1 day 20 minutter
Tilb. tid 13 timer
Samlet tid 1 day 13 timer 20 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Pulled Pork

  • 1 nakkefilet
  • 1 dl. Røgflis
  • Bar-B-Que Sauce

Tør Rub

  • 2 tsk Chile Chipotle eller chili pulver
  • 2 tsk Paprika Røget
  • 1 tsk Rosen Paprika
  • 1 tsk tørret Oregano
  • 2 tsk tørret Timian
  • 2 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Løgpulver
  • 3 tsk Brun sukker
  • 2 tsk Colman´s sennepspulver
  • 1 tsk Spidskommen
  • 3 tsk Salt
  • 3 tsk Peber

Sådan gør du

Dag 1

  • Rub
  • Fjern det værste fedt og sener fra nakkefileten.
  • Bland alle rub ingredienser sammen. Hæld det f.eks. i en kaffekværn, Bamix blender eller en morter og få det kværnet og blandet godt sammen.
  • Massér rubben godt ind i kødet, og lad det stå i minimum 24 timer i en frost pose, hvor luften suges ud eller pak den ind i husholdningsfilm eller vakuumer den

Dag 2

  • Kom røgflisen i en skål og hæld 2 dl. vand over dem. Lad dem trække vandet i 30 minutter, hvorefter det hældes fra.
  • Antænd 2 – 4 håndfulde grillkul, som placeres i hver sin side af grillen. Det er vigtigt, at temperaturen i grillen ikke overstiger 110 grader.
  • Kom de våde røgflis direkte ovenpå kullene i hver side, og læg risten på og placer nakkefileten i midten af grillen med en alubakke under sig.
  • Når det begynder, at ryge lukkes spjældet næsten helt i.
  • Efter 25 – 35 minutter åbnes spjældet helt op igen.
  • Det er vigtigt, at temperaturen i grillen ligger på ca. 110 grader.
  • Sæt et trådløst stegetermometer i fileten. Kødets kernetemperatur skal i flere timer ligge på 74 grader. Undervejs i processen begynder fedt og sener, at smelte og løbe fra.
  • En god ide er, at gemme væden til, når kødet trækkes fra hinanden og skal serveres, hvor lidt af væden kan blandes med kødet. Dette giver kun en ekstra god smag.
  • Når kødets temperatur når op på 93 - 95 grader tages det af.
  • Undervejs i processen tjekkes grillen for kul, som bør gøres ca. hver halve time.
  • Du kan smøre nakkefileten med en BBQ marinade en halv time inden den er færdig.
  • Når der er gået et sted mellem 12 til 15 timer afhængig af nakkefiletens størrelse kan du trække kødet fra hinanden med en gaffel. Så husk, at starte tidligt om morgenen.
  • Server f.eks. Pulled Pork i en hjemmelavet burger bolle med Coleslaw i.

Noter

Pulled Pork kan sagtens fryses ned, eller gemmes og varmes op igen.