Go Back
+ servings
Udskriv

Porchetta Italiensk Rullesteg med Sprøde Svær

Porchetta er den vidunderlige italiensks udgave af rullesteg med super lækker mørt kød og og fantastisk skønne sprøde svær, som er tilberedt i grillen.
Ret Grill, Svinekød, Hovedret,
Køkken Italiensk
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 35 minutter
Antal 6
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 svineslag af ca. 2 kg.
  • Friske krydderurter som timian salvie, rosmarin, oregano
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 3 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 - 2 økologiske citroner
  • Salt og peber
  • Kødsnor
  • Olivenolie
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Start med, at fjerne ca. 1/5 del af det nederste af fedtet for, at det ikke kommer med når svineslaget rulles.
  • Rids slagets fedtside på skrå først den ene vej og dernæst den anden så man får et harlequin mønster. Undgå så vidt muligt at skære ned i selve kødet.
  • Vend slaget om med kødsiden op ad, med den mindst fede side mod dig selv.
  • Hak de krydderurter du har valgt, og drys dem over hele kødsiden.
  • Hak skalotteløg og hvidløg, som fordeles over krydderurterne.
  • Varm en pande op og rist fennikelfrøene, uden at de bliver brændte.
  • Mort eller kør fennikelfrøene gennem en kaffekværn, og strøg dem over kødsiden af svineslaget.
  • Riv skallen af citronen over kødsiden, så det fordeles jævnt.
  • Til sidste kommes frisk kværnet peber og salt over slaget.
  • Sørg nu for, at have rigeligt med kødsnor.
  • Rul slaget meget stramt, og sørg for at den ende med mindst fedt rulles ind i slaget.
  • Brug evt. to eller flere kødnåle til, at holde slaget rullet, mens man binder porchettaen stramt. Sørg evt. for, at kødsnoren kommer ned i mellem sværene.
  • Smør porchettaen med olivenolie, og massér godt med groft salt på sværene og mellem dem.
  • Kom porchettaen på et rotisseriespyd, hvis man har et rotisserie.
  • Giv porchettaen direkte varme i de første 10 minutter for, at give sværene noget sprødhed. Ved kulgrill placeres kullene i midten. Ved gasgrill tændes f.eks. alle blus og temperaturen bør være 250 grader.
  • Har man ikke et rotisserie kan man godt gøre fedtet sprødt ved ovenstående metode, men husk, at vende porchettaen MEGET ofte, for at de ikke bliver forkullede.
  • Efter ca. 10 minutter sættes rotisseriet over indirekte varme.
  • Ved kulgrill placeres kullene i siderne, og der placeres en drypbakke i midten, uden låg på grillen.
  • Ved gasgrill skrues temperaturen ned til ca. 150 grader.
  • Og igen uden rotisserie tilberedes den over indirekte varme, og vendes en kvart omgang ca. hvert 20 minut.
  • Porchettaen skal have ca. 2½ - 3 timer.
  • Brug et stegetermometer for, at tjekke kernetemperaturen inden den tages af grillen, hvor den skal være på 72 grader.
  • Når porchettaen er færdig klippes kødsnorene af og den skæres ud i det skønneste stykker svinekød, men garanteret sprøde svær.

Noter

Hvad angår sværene er det vigtigt, at når man ridser fedtet ikke, at skære ned i selve kødet. Man kan altid bede sin slagter om, at gøre det for en.