Go Back
+ servings
Udskriv

Asparges Sous Vide

Store hvide asparges tilberedt i sous viden gør dem utrolig lækre. De får det helt rette al dente bid, og smager også utrolig godt.
Ret Grøntsager, Opskrifter, Sous Vide, Tilbehør
Køkken Dansk/Fransk
Keyword Asparges
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Equipment

  • Sous vide kar eller sous stav
  • 1 sous vide pose

Ingredienser

  • 1 bundt store hvide asparges
  • 1 spsk. smør
  • Salt
  • Evt. 3 cm. af en vaniljestang eller 1 stk. stjerneanis

Sådan gør du

  • Skræl aspargeserne fra hovedet og nedefter ved, at placere dem på et skærebræt. På den måde knækker de ikke.
  • Skær dernæst de nederste 2 – 3 cm. af.
  • Læg dem i en sous vide pose, og kom smør i posen og salt.
  • For ekstra smag kan man komme et delt stykke vaniljestang i eller en stjerne anis i posen.
  • Vakuummer posen.
  • Varm vandbadet/karet op til 85 grader, og læg posen deri.
  • Lad den tilberede i 35 minutter.
  • Tag posen op og placer de tilberedte aspargeser på et mindre fad.

Noter

Jeg gemmer ligeledes de afskårne bunde af aspargeserne, så jeg kan bruge dem til aspargesolie, opstart af asparges suppe, smag til f.eks. kogte kartofler eller andre grøntsager.